top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Poziv i molba za sudjelovanjem u istraživanju Hrvatskog katoličkog sveučilišta

[JAVNI POZIV NA SUDJELOVANJE U ISTRAŽIVANJU]

Poštovani roditelji!

Upućujemo Vam poziv i molbu za sudjelovanjem Vas i Vašeg djeteta u istraživanju o tome kako digitalna tehnologija oblikuje svakodnevni život djece, roditelja i obitelji. Istraživanje se provodi u sklopu HRZZ UIP-2019-04-7547„Digitalna tehnologija u obitelji: obrasci ponašanja i učinci na razvoj djece“. Više informacija o projektu možete naći na sljedećoj poveznici http://www.unicath.hr/d-e-c-i-d-e.


U istraživanju sudjeluju roditelji i djeca iz više dječjih vrtića i osnovnih škola u Hrvatskoj, a provedbu istraživanja u dječjim vrtićima i osnovnim školama odobrilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dok provedbu financira Hrvatska zaklada za znanost i Hrvatsko katoličko sveučilište. Istraživanje je postavljeno i provodit će se u skladu s etičkim smjernicama istraživanja u kojem su sudionici djeca.


Djeca i roditelji sudjelovat će u intervjuima i fokus grupama o svojoj motivaciji, navikama i okolnostima korištenja digitalne tehnologije, ometanju tehnologijom tijekom obiteljskih aktivnosti i interakcijama roditelj-dijete te o posljedicama i ponašanju uslijed korištenja digitalne tehnologije i ometanja tehnologijom.


Intervjui i fokus grupe bit će provedeni putem online aplikacije Zoom. Sudjelovanje u ovom istraživanju je dobrovoljno. Po završetku istraživanja roditeljima i djeci bit će dostupni rezultati na razini cijele skupine djece i roditelja koji su sudjelovali u istraživanju, koje ćemo objaviti na našim profilima društvenih medija i u radovima.


Svakom djetetu i svakom roditelju koji sudjeluju u našem istraživanju kao znak zahvalnosti poklanjamo bon za posjet zoološkom vrtu.


Svojim sudjelovanjem u ovom istraživanju pridonosite boljem razumijevanju poteškoća korištenja digitalne tehnologije s kojim se djeca, roditelji i obitelji suočavaju u današnje vrijeme u Hrvatskoj.


Unaprijed zahvaljujemo na suradnji i zahvaljujemo na Vašoj pomoći u provedbi istraživanja!

Ukoliko želite sudjelovati u našem istraživanju, pozivamo Vas da nam se javite:

Telefonom na: + 385 (0) 1 370 66 47

porukom putem naših profila:

kontakt osobe: Ana Žulec, mag. psych. (azulec@unicath.hr) i i dr. sc. Vanesa Varga (vanesa.varga@unicath.hr)

17 views

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page