top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Održana prva uskrsna predstava u Prvoj katoličkoj osnovnoj školi u Gradu Zagrebu

Povodom nadolazećih uskrsnih blagdana u našoj je školi 10. travnja u Kulturnom Centru Peščenica, u kazalištu KNAP-u, održana treća školska, a prva uskrsna predstava.


U predstavi, koja je održana pod vodstvom učiteljice Ane Miličević, profesorice glazbene kulture Mihaele Čajko te učiteljica Sande Vrljić i Nikoline Iljkić, sudjelovali su, kako glumom, tako i pjevanjem i plesom, učenici iz gotovo svih razreda. Pod mentorstvom učiteljice Sande Vrljić učenica prvog razreda Eva Tišljar izvela je pjesmu Ja slavim Isusa za koju je sama napisala i riječi i note. Za izradu kostimografije odgovorne su učiteljice Sandra Kasić i Nikolina Iljkić koje su izrađivale opremu za vojnike te pomagale iza kulisa.


Teški Isusov križ koji je dao snažni pečat predstavi izradio je učenik sedmog razreda Nikola Bartulica uz pomoć profesorice likovne kulture Marine Badurine Cindrić. Izvedbu pjesme Kao ruža, u interpretaciji učenice osmog razreda Jane Galović, cijela je publika popratila gromoglasnim pljeskom. Mlade glumačke, pjevačke i plesne snage osim njihovih obitelji došli su podržati i ostali učenici, ravnatelj o. Vinko Mamić, profesori te svi ostali djelatnici škole.


Predstavu je zaključio ravnatelj čestitavši svima sretan i blagoslovljen Uskrs te zahvalivši svim donatorima i podupirateljima Škole. Nakon priredbe održan je uskrsni sajam gdje su učenici svojim obiteljima i ostalim profesorima i učenicima pokazali što su to marljivo izrađivali tijekom školske godine. Bilo je tu svega, od uskrsnih pisanica, magneta, broševa, lančića, privjesaka, vezova do glagoljičnih slova i čestitki.



9 views

Recent Posts

See All
bottom of page