top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Misa zahvalnica i druženje u Remetama

„Isus je pun iznenađenja. Dopustite Mu da vas iznenadi“, zaključio je duhovnik škole, o. Dario Tokić, na kraju homilije tijekom Mise zahvalnice za proteklu školsku godinu služene 5. lipnja u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama. Da je Isus uistinu pun iznenađenja, pokazala je i protekla školska godina u kojoj su se nizali uspjesi naših učenika, kako u obrazovnom, tako i u odgojnom pogledu. Radost zbog uspješne školske godine podijelili smo i na druženju učenika, roditelja, učitelja i ostalih djelatnika naše škole koje je uslijedilo nakon Mise.


Na samoj Misi, uz pomoć učenika, o. Dario Tokić je na zanimljiv način uprizorio riječi današnjeg evanđelja te ga tako približio i urezao u srca onih najmanjih. Osim radosnog sudjelovanja u uprizorenju Isusova oživljavanja umrlog mladića, učenici su i kroz pjesmu, sviranje glazbenih instrumenata te čitanje molitve vjernika učinili ovo misno slavlje još svečanijim i radosnijim.


Okrijepljeni duhovnom hranom, nastavili smo druženje u okruženju samostana uz pripremljenu hranu i piće, a potom je uslijedio i zabavno-natjecateljski program koji su i ove godine osmislili profesori naše škole. Kroz različite igre, obitelji naših sadašnjih, ali i bivših učenika skupljali su ne samo bodove na svojim natjecateljskim listićima nego i osmijehe na dječjim licima i uspomene u srcima cijele obitelji. Nakon skupljenih bodova iz svih pripremljenih igara, bili smo spremni proglasiti i ovogodišnje pobjednike: obitelj Orehovec za osvojeno prvo mjesto te obitelji Lovrić i Ružić koje su se okitile našom današnjom „srebrnom medaljom“. Ravnatelj, o. Vinko Mamić, u ime škole spomenutim je obiteljima uručio i prigodne nagrade.


Zagrljeni sunčevim zrakama tijekom druženja, nebo nas je ispratilo uz pokoju kapljicu kiše i poruku „vidimo se iduće (školske) godine“.



13 views

Recent Posts

See All
bottom of page