top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Međunarodno natjecanje solo pjevača – Beograd

Dana 13. prosinca sam krenula na put za Srbiju uz pratnju moje profesorice solo pjevanja i korepetitora. Išle su još četiri djevojke različitih uzrasta. Bile smo ugodno smještene u hotelu „Park“. Profesoričine poznanice su nas provele po gradu i vidjele smo neke zanimljivosti.


Svaka od djevojaka je imala svoj određeni termin natjecanja jer smo bile raspoređene u različite kategorije.


Osobno sam bila svrstana u predkategoriju A (pjevači 14-16 godina). Moj termin natjecanja bio je 14. prosinca u 11.00.


Bila sam uzbuđena jer je to za mene jedno veliko iskustvo i sretna sam što me profesorica izabrala za takvo važno natjecanje. Stoga, rekla sam sama sebi da moram dati sve od sebe i da se moram usredotočiti na svoj zadatak.


Jutro uoči natjecanja morala sam se ranije probuditi jer je za solo pjevača potrebno da se glas „probudi“.


S profesoricom sam otišla u glazbenu školu dva sata prije natjecanja kako bih se upjevala. Prije nastupa me hvatala mala nervoza jer sam vidjela mnoge pjevače koji su stariji od mene i godinama života i pjevačkim iskustvom. No, moja profesorica me stalno ohrabrivala lijepim riječima i pružala mi je podršku u svakom trenutku. Došao je i taj trenutak: moj izlazak pred komisiju i publiku! Bila sam toliko ohrabrena i bila sam sigurna u sebe. Rekla sam samo: „Bože pomozi!“ Profesorica mi je odgovorila riječima koje ću uvijek pamtiti: „Prvo ti sama sebi pomozi, a On će ti uvijek pomoći!“ Otpjevala sam svoju točku i profesorica je bila jako zadovoljna.


Dugo sam očekivala rezultate natjecanja. Profesorica mi je rekla da odem u hotel i odmorim se i da će ona čekati rezultate moje kategorije. Čekala sam ju i čekala u neizvjesnosti. Onda je samo došla meni s leđa i viknula da sam osvojila DRUGU NAGRADU! Nisam mogla vjerovati i dugo nisam došla sebi od sreće! Brzo sam javila roditeljima i oni su bili presretni.


Drago mi je da sam uspjela ostvariti svoj prvi pjevački cilj. Nadam se da ću se nastaviti baviti time jer to jako volim.
9 views

Recent Posts

See All
bottom of page