top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Izvješće sa stručnog usavršavanja

Dana 30. siječnja 2016. godine djelatnici Prve katoličke osnovne škole u Gradu Zagrebu prisustvovali su stručnom usavršavanju na temu Samopoštovanje koje se održalo u prostorima Škole.


Niz zanimljivih predavanja i radionica započeo je u 9 sati molitvom i Božjim blagoslovom, a zatim uvodnim govorom našeg ravnatelja, oca Vinka Mamića.


Slijedilo je predavanje dr. Berislava Tentora koji je osvijestio da je samopoštovanje pokazatelj mentalnog zdravlja i sposobnosti prilagodbe. Nakon predavanja uslijedila su pitanja i odgovori, a zatim kratka pauza.


Sljedeće, interaktivno predavanje i prezentaciju, u kojoj su i djelatnici aktivno sudjelovali, pripremila je mag. psihologije Iva Konjevod. Kroz praktične primjere i potencijalno moguće životne situacije, objasnila je kako razvijati samopoštovanje i samopouzdanje kod nastavnika, ali i kod učenika.


Nakon ručka uslijedilo je predavanje dr. sc. Jasminke Buljan Culej koja je govorila o odgojno-obrazovnim metodama za razvoj samopoštovanja kod dječaka te istaknula neke osobitosti vezane za odgoj dječaka.


Stručno usavršavanje završeno je radionicama u kojima su učitelji aktivno sudjelovali i koje je pripremila kolegica mag. primarnog obrazovanja Lana Radovanić. U radionicama učitelji su bili podijeljeni u nekoliko grupa i dobili zadatke kojima su osvijestili vlastite kvalitete, ali i primijetili i naglasili kvalitete svojih kolega. Radionice su u potpunosti primjenjive u radu s učenicima i zasigurno će biti korištene u daljnjem radu Škole.14 views

Comentarios


bottom of page