top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Intervju s Tomislavom Vlajčevićem

Učenik sedmog razreda Tomislav Vlajčević sudjelovao je na državnom natjecanju iz matematike te osvojio visoko treće mjesto s 45 od mogućih 50 bodova. Na tome mu čestitamo i želimo još puno uspjeha u daljnjem školovanju! Ovdje se nalazi intervju s njim.

1. Kako se osjećaš nakon postignutog rezultata na natjecanju iz matematike?


Nakon postignutog rezultata na Državnom natjecanju iz matematike osjećam se sretno i zadovoljno. Zahvaljujem dragom Bogu što je nagradio moju marljivost, trud i rad. Zahvalan sam svojim nebeskim zaštitnicima sv. Ivanu Pavlu II. i bl. Alojziju Stepincu pod čijim datumom rođenja i imenom sam se plasirao na natjecanje, (18005 STEPINAC). Hvala mojoj obitelji i prijateljima na podršci i molitvama. Sretan sam što sam ostvario svoj cilj, biti među tri najbolja matematičara u Republici Hrvatskoj u svojoj dobi.


2. Što te je motiviralo da se prijaviš na natjecanje?


Za prijavu na natjecanje najveća motivacija mi je bila moja starija sestra Marta, koja pohađa 2. razred srednje škole (MIOC) i koja je u 8. razredu PKOŠ iz Grčkog jezika postigla 3. mjesto na Državnom natjecanju. Također, velika motivacija bili su mi moji roditelji, moj razred i naša Škola, mentori, a posebno mentorica Stela Barović iz Udruge Dar. Na kraju dodatna motivacija bila je mogućnost da s prvim, drugim ili trećim mjestom na Državnom natjecanju ostvarim pravo na izravan upis u srednju školu po svom izboru i nagrada “Profesor Baltazar” koja je ustanovljena na inicijativu gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, a kojom se priznanjem i novčanim iznosima za izvrsnost nagrađuju učenici te učitelji/nastavnici – mentori učenika osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba koji su na državnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.


3. Jesi li uspijevao uskladiti pripremanje za natjecanje uz redovne obaveze u nastavi?


Pripreme za natjecanje uspio sam uskladiti s redovitim školskim obvezama uz svesrdnu pomoć moje obitelji i vjere u sebe. Od malena moji su mi roditelji usadili radne navike i poučili me kako dobro organizirati vrijeme. Započeo sam s pripremama za natjecanje 26.10.2019. godine i uspio sam svoje slobodno vrijeme uskladiti s Glazbenom školom i sportskim aktivnostima, te unatoč tome što sam i po dva sata dnevno gubio na vožnju od doma do škole i natrag, točno nakon godinu dana na taj datum pisao sam test i osvojio broncu.


4. Bi li drugim učenicima u školi preporučio da se prijave na neko natjecanje?


Da, preporučio bih i drugim učenicima da se uključe u razna natjecanja i da svatko prema svojim darovima, marljivim radom i uz Božju pomoć, može postići izvrsne rezultate, jer na tom putu uvijek odvažne sreća prati.

Razgovarali smo i s Tomislavovom profesoricom matematike Martinom Kosalec.

1. Što vi kažete na rezultat koji je postigao Vaš učenik?


Izrazito sam ponosna na Tomislava i čestitam mu na postignutom rezultatu. To je postigao zahvaljujući velikom trudu i kontinuiranom radu kroz cijelu godinu. Poručujem mu da i dalje nastavi biti tako vrijedan, marljiv i predan.

2. Što biste poručili drugim učenicima koji se možda premišljaju oko prijave na neko natjecanje?


Poručila bih im da se ohrabre i svakako prijave na svako natjecanje, ne samo iz matematike, za koje osjete zanimanje. Također bih im poručila da uvijek nastoje dati najbolje od sebe te da se trud uvijek isplati.

101 views

Recent Posts

See All
bottom of page