top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Integrirani dan i premijera Plesne haljine žutog maslačka u 1.a

Glasovito, svevremensko djelo Sunčane Škrinjarić, na kojem su se napajale generacije, čitalo se i u 1.a. Oduševljeni jednostavnošću načina na koji je spisateljica prenijela važne životne poruke o ljubavi, pomaganju, prihvaćenosti, tjedne aktivnosti nadahnute i usmjerene prema tim temama, provodili smo s puno zanimanja i pažnje.


U 1. a razredu 1. travnja na satu lektire održao se jedan važan događaj. Riječ je o premijeri predstave Plesna haljina žutog maslačka. Dramski odgoj često je implementiran u svakodnevne aktivnosti, osobito kroz procesnu dramu, no ovoga puta uz adaptaciju slikovnice učenici su učili svoje uloge te uz pomoć roditelja izrađivali kostime za predstavu. Ruže, ljubičice, orhideje, leptiri, bubamara, potočnice, visibabe, maslačak i stari pauk ispunili su razred te s puno motivacije i ozbiljnosti prenijeli važnu poruku o prihvaćanju različitosti, o ljepoti svakog stvorenja, pomaganju te o ljubavi koja se krije baš u svako srcu. Promišljali su i nad tekstom slikovnice te se uživljavali u likove dovodeći ih u vezu sa svojim iskustvima. Na satu likovne kulture akvarelom su stvarali livadu maslačaka, a na satu razrednika i sami se suočili s vlastitim odbačenostima i osamljenostima te su u skupinskom radu izrađivali plakate kojima potiču na prihvaćanje.


Dramski odgoj uvelike utječe na razvoj socijalne i emocionalne inteligencije, potiče prihvaćanje te učenike dovodi do iskustva slobode i stvaranja pozitivne slike o sebi samom. Integrirano poučavanje pruža velike mogućnosti aktivne participacije učenika u nastavnom procesu. Nastoje se stvarati situacije slične onima u svakodnevici kako bi znanje koje usvajaju bilo dostupnije te kako bi proniknuli smislenost sadržaja.


Sunčica Kunić, učiteljica 1.a razreda



14 views

Recent Posts

See All
bottom of page