top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Europski školski sportski dan

U petak 30. rujna 2016. godine naša škola obilježila je Europski školski sportski dan. To je paneuropski projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kojem se priključio veći broj europskih država s ciljem promicanja tjelesne aktivnosti u funkciji očuvanja i poboljšanja zdravlja.


U nedostatku vlastitog prostora koristili smo dvoranu i igralište OŠ Fran Krsto Frankopan. U 120 minuta sportskih aktivnosti bili su uključeni gotovo svi učenici naše škole. U aktivnostima su nakon nastave sudjelovali čak i oni učenici koji ne ostaju ostaju u produženom boravku.


Učenici predmetne nastave su uz pratnju predmetnih profesora igrali organizirane utakmice graničara i nogometa ili su spontano, na zahtjev, igrali badminton, košarku, vježbali na strunjači ili vrtili obruč. Malo kasnije pridružili su nam se i učenici razredne nastave pod budnim okom svojih učiteljica koje su s njima igrale razne štafetne i slične igre.


Lijepo nam je vrijeme išlo na ruku pa se većina aktivnosti mogla odvijati na otvorenom, a učenici su iskustvom zabave i užitka kroz fizičku aktivnost jačali iskustvo „pripadnosti školi“ te u praksi intenzivno vježbali i razvijali socijalne kompetencije među sobom.

Nadamo se uskoro i vlastitom prostorom kako bi mogli još bolje (i češće) organizirati slična događanja na zajedničko zadovoljstvo i korist.



7 views

Recent Posts

See All
bottom of page