top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Djeca medija za aktivno građanstvo

Djeca medija za aktivno građanstvo – treninzi medijske pismenosti (MZOS projekt)


U ponedjeljak 3. travnja u suradnji s DKMK-om (Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu) u okviru Pragma projekta „Opiši me!“ u našoj su školi održani treninzi medijske pismenosti namijenjeni učenicima, profesorima i roditeljima.


Naime, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu provodi projekt pod nazivom „Djeca medija za aktivno građanstvo – treninzi medijske pismenosti“ uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te je izabralo i našu školu kako bi bila partner u ovom projektu. Osim edukacije djece i njihovih roditelja,cilj je bio upozoriti na moguće rizike i opasnosti koje mediji nose te im dati korisne savjete i primjere kako mogu pridonijeti zaštiti svoje djece, ali i svojoj sigurnosti i odgovornijem ponašanju te kako mogu uspješno nastupiti u medijima ako se za to ukaže prilika.

Prof. Danijel Labaš održao je interaktivno predavanje profesorima i roditeljima, a Katarina Blažina Mukavec i Alma Mujčinović vodile su radionice učenicima od 5. do 8. razreda. Kroz predavanja i radionice ista knuto je kako je iznimno važno da djeca osvijeste brojne prednosti (pristup informacijama, edukacija i obrazovne svrhe medija, zabava) koje im pruža današnji medijski prostor, ali i rizike i opasnosti s kojima se veoma lako mogu susresti (nasilje, pornografija, droga, cyberbullying). Jednako tako naglašeno je kako je važno učenike upoznati sa svim vještinama i tehnikama nastupa u medijima te ih pripremiti da budu prikladno spremni za takvu aktivnost.


prof. Danijela Ljubas




6 views

Recent Posts

See All
bottom of page