top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Dan škole: izvješće jedne učiteljice

Dobra djela, malim koracima do raja


Četvrtak, 1. listopada, za našu je školu vrlo važan dan. Tada je proslavila svoj treći Dan škole. Neki bi rekli tek treći, no mi s ponosom kažemo već. Mjesto gdje se svatko osjeća posebnim, uči s lakoćom i bez tjeskobe, gdje osmijesi šeću hodnicima, a čiste ruke marljivo rade čine prisutstvo u Školi posebnim.


Dan svetkovine života naše zaštitnice, sv. Terezije od Djeteta Isusa, započeli smo euharijstijskim slavljem koje je predvodio mons. Alessandro D’Errico, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj. Dječji zbor je gromoglasno započeo slavlje pjesmom, na što mons. D’Errico nije ostao ravnodušan. Nakon izrečene tople dobrodošlice našeg ravnatelja o. Vinka Mamića, mons. D’Errico pohvalio je mladost i dječju radost. Zanimljivom i poučnom propovijedi, obratio se prisutnima porukom da naša dobra djela čine male korake do raja. Učenici su radosno ponavljali mudre riječi. Također, govorio je o osnutku Prve katoličke škole u Gradu Zagrebu, napominjući kako neizmjerno cijeni i poštuje o.Vinka kao prijatelja te kako nikako nije mogao odbiti poziv. Zahvalio je i prisutnima članovima gradske vlasti na svim dosadašnjim doprinosima te budućem podupiranju širenja Škole. U prostranoj Crkvi, u tim trenucima, osjećala se intimna atmosfera i neizmjerna toplina. Zajedništvo, pjesma, molitva i pljesak ispunjavali su prostoriju.


Nakon euharistijskog slavlja uputili smo se u Kulturni centar Peščenica. Na susretu su bili prisutni i predstavnici MZOS-a i Gradskog ureda koji su s veseljem pratili nastup djece koja su radosno prenijela naučeno. Dramska je skupina prikazala koji problemi danas tište djecu, mladež, a i starije. Učenica je, predstavljajući malu Tereziju od djeteta Isusa, istupila i rekla da se ne bojimo te da nada uvijek postoji. Kroz simboličan prikaz, učenici su plesne skupine dočarali kako je zajedništvo važno te da jedni druge trebamo kako bismo bili veliki. Nastupili su i pjevači koji su na originalan način izveli pjesmu Silan Bog uz svekoliko odobravanje publike. Osjetilo se pravo jedinstvo, iskrena i čista radost u svakom pojedincu.


Ravnatelj je podijelio učenicima nagrade koje su osvojili na izvanškolskim aktivnostima. Na samome kraju pozvani su svi učitelji i nastavnici na pozornicu kako bi otpjevali pjesmu zajedno s mnogobrojnim gostima.


Iza nastupa smo se uputili u prostorije gdje su ruke marljivih roditelja priredile ukusan domjenak. Ugodno druženje je potrajalo.



7 views

Recent Posts

See All
bottom of page