top of page
  • Writer's picturePKOŠ

Božićna priredba i sajam

Uoči božićnih i novogodišnjih blagdana, učenici i nastavnici KOŠ-a upriličili su Božićnu priredbu, 22. prosinca u Kulturnom Centru Peščenica, u kazalištu KNAP-u, s početkom u 16 sati.


U organizaciji i izvedbi same priredbe sudjelovali su učitelji i učenici svih razreda naše Škole, a sve se odvijalo pod vodstvom Ane Miličević i Sande Car, učiteljica razredne nastave koje su i osmislile scenarij za predstavu. Glazbena pratnja pripala je zboru učenika od 1. do 3. razreda pod vodstvom s. Sunčice Kunić, učiteljice razredne nastave. Svi su se radosno i s mnogo Božjeg blagoslova upustili u naš mali projekt, dok su veliki i mali sudionici bili zadovoljni svojim uspjehom. Na pozornici su se izmjenjivali Sveta obitelj uz pratnju anđela i ljudi iz našeg svakodnevnog života kako bi najavili najljepšu vijest, rođenje Isusa Krista.


Pri samom završetku priredbe, o. Vinko Mamić, ravnatelj, održao je prigodan govor u kojem je istaknuo koliko Škola ulaže u svoje djelatnike, naglasivši školske projekte Emocionalno inteligentne škole i Socijalno inteligentne škole koji su realizirani u okviru stručnih usavršavanja u prvom odgojno-obrazovnom razdoblju. Ova usavršavanja imala su za cilj razvoj spomenutih vrsta inteligencija kroz redovito djelovanje i rad sa svima onima koji su uključeni u život Škole, s djelatnicima, roditeljima i napose učenicima. Ravnatelj je istaknuo da smo jedina škola koja je razvila ovakav projekt, te da se nada da će se kroz godine koje slijede taj projekt još više razvijati. Ravnatelj je zahvalio roditeljima, učenicima i djelatnicima na sve čvršćoj međusobnoj povezanost koju zajednički ostvaruju od samog osnutka Škole.


Kraj priredbe uveličao je zbor učitelja i djelatnika sa svojom osebujnom izvedbom pjesme Narodi nam se koja je i bila nagrađena gromoglasnim pljeskom svih nazočnih.


Nakon priredbe, učenici od 1. do 8. razreda uputili su se u svoje razrede jer se u njima održavao Božićni sajam. Razredi su bili okićeni i obojeni u božićnom ruhu, a sve su to stvarali zajedničkim snagama učenici i učitelji. S veseljem su pozivali sve prisutne da uđu u svaki pojedini razred jer se u njima odvijao pravi božićni ugođaj. Svaki razred održao je svoj sajam na kojemu su izlagali i prodavali svoje raznorazne uratke: ukrase za bor, božićne kutijice, križeve, a neki su čak i roditeljima izveli igrokaz. Kao i svakog puta, roditelji su podržali ovu hvalevrijednu ideju, dok su učitelji, a i sami učenici, bili više nego zadovoljni sajmom te su već počeli razmišljati o novim projektima za drugo odgojno-obrazovno razdoblje.



22 views

Recent Posts

See All
bottom of page